Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

luni, 22 iunie 2009

Si daca tot v-am dat reteta de tarta, hai sa ii asortam si un desert deosebit. Este preluat din revista britanica Good Food din iunie 2009 si este demn de un restaurant de lux. Sa stiti ca este foarte simplu ca, macar o data pe saptamana, sa mancati mai bine decat la restaurant (si ceva mai ieftin!) la dumneavoastra acasa. Eu si familia mea incercam asta la fiecare sfarsit de saptamana si ne reuseste din plin. Trebuie doar un pic de dorinta, curaj, incredere si rabdare, iar rezultatele vor fi grozave. Laudele celor ce vor gusta deliciile preparate de voi vor fi rasplata suprema.

Panna cotta de ciocolata

Portii 4
Timp de preparare 15 minute plus 5 minute de inmuiere a gelatinei, plus timpul de racire

3 foi de gelatina (se gasesc in magazinele cu produse bio)
250 ml smantana pentru frisca La Dorna (cea grasa, in pachet de culoare rosie)
250 ml lapte integral
50g zahar tos
3 linguri cacao
1 pastaie de vanilie despicata
frisca batuta cu zahar pentru servire

1. Se pun foile de gelatina in apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Smantana, laptele zaharul si pastaia de vanilie se pun intr-o craticioara si se pun pe foc mediu pentru a se amesteca, Dupa ce s-au incalzit bine, se adauga cacaua si se amesteca bine cu un tel. Se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc. Se scot foile de gelatina din apa si se storc foarte bine. Se pun pe rand in amestecul de lapte si cacao si se amesteca bine pana se dizolva complet. Se scoate pastaia de vanilie din craticioara.

2. Se toarna amestecul in forme sau in pahare. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cel putin 2 ore, sau pana se intareste complet.

3. Pentru a scoate panna cotta din forme (sau din pahare), se asaza acestea intr-o tava cu apa calda. Se lasa acolo pana numarati la 20. Se rastoarna apoi pe farfurii. Daca nu reusiti, desprindeti panna cotta usor de peretii paharului, cu ajutorul unui cutit cu lama rotunda inmuiata in apa calda.

4. Decorati cu frisca din belsug, pudrati cu putina cacao si putin zahar pudra si savurati.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire