Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

miercuri, 23 februarie 2011

SALATĂ DE CONOPIDĂ PROASPĂTĂ


ÎNTR-O ZI GEROASĂ DE FEBRUARIE

Dragii mei, nu-mi place că a venit iar iarna peste noi. Poate că unii dintre voi iubesc acest anotimp. Mie îmi place doar aşa cum este prezentat el în carţile cu poveşti despre Crăciun, în filmele despre aceeaşi sărbătoare, în ilustratele retro şi când sunt în căsuţă, unde e cald, şi privesc pe geam lumea zgribulită, care n-a avut încotro şi a trebuit să dea piept cu stihiile. Aşa prezentându-se situaţia, astăzi mi-am anulat orice alte evenimene din program, ca să nu trebuiască să scot prea mult nasul afară, şi am dat o fugă doar până la supermarket-ul din colţ, ca să mă aprovizionez cu multe fructe şi cu ingredientele pentru o delicioasă salată de conopidă, adaptată după Laura Calder. Poate părea ciudat să folosiţi conopidă crudă într-o salată, dar credeţi-mă pe cuvânt, va deveni unul dintre felurile voastre preferate de mâncare.

1.) Salată de conopidă proaspătă

Salată de conopidă proaspătă


Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

1 conopidă de mărime mijlocie
1 căţel de usturoi mărunţit
echivalentul a 2 mâini pline de roşii uscate în ulei
2 mâini pline de măsline negre
2 mâini pline de tarhon sau busuioc proaspăt, tocat
coaja unei lămâi
zeamă de lămâie, după gust
ulei de măsline extra virgin
sare şi piper, după gust
1 linguriţă boabe de coriandru zdrobite în mojar
1 ardei chili uscat, sfărâmat (sau 1 vârf de linguriţă pudră de chili)

Metodă:

Se rupe conopida în bucheţele mici, renunţând la cotor. Se feliază bucheţelele şi se pun într-un castron. Se adaugă usturoiul, roşiile, măslinele, plantele aromate şi coaja de lămâie. Se asezonează cu zeamă de lămâie, sare şi piper, coriandru, chili şi ulei. Se gustă şi se mai drege de gust, dacă e cazul.

Această salată poate constitui ea singură un fel de mâncare. Desigur că o puteţi mânca şi cu o specialitate de panificaţie alături, dar, dacă ţinem la silueta noastră, mai bine fără. Dacă, totuşi, nu rezistăm, vă dau un pont, pe care l-am "furat " şi eu de undeva. Este o idee atât de simplă de nu-ţi vine să crezi!

Cumpăraţi lipii libaneze. Despicaţi-le, apoi luaţi foaie cu foaie şi tăiaţi-o în pătrăţele de 2/2 cm sau în triunghiuri de mărime potrivită. Puneţi-le în tava de cuptor, stropiţi-le cu ulei de măsline şi cu sare de mare neiodată şi, dacă vreţi, cu plante aromate uscate (busuioc, oregano, măghiran). Puneţi tava în cuptorul încins în prealabil şi coaceţi lipioarele până devin aurii şi crocante. Sunt delicioase aşa, goale, la orice supă cremă sau în salate.




Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire