Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

vineri, 6 mai 2011

Astăzi, ceva dulce!

Muffin-uri cu banană şi cremă de roşcove

Pentru 12 bucăţi

1/2 lămâie
100g unt moale
125g zahăr
2 ouă
1 praf de sare
250g făină
3 linguriţe praf de copt
1/8l lapte
1 banană mare
2 linguri cremă de roşcove cu alune (sau Nutella)


Încălziţi cuptorul la 180C şi aranjaţi 12 coşuleţe de hârtie în locaşurile tăvii de muffins.

Spălaţi cu apă fierbinte lămâia şi ştergeţi-o bine. Răzuiţi coaja şi stoarceţi zeama unei jumătăţi.

Bateţi spumă untul cu zahărul. Adăugaţi ouăle, coaja de lămâie şi sarea. Amestecaţi făina cu praful de copt şi adăugaţi amestecul cernut în compoziţia de unt alternativ cu laptele.

Cojiţi banana şi tăiaţi miezul în cubuleţe mici. Stropiţi-le cu zema de la jumătatea de lămâie, apoi adăugaţi-le compoziţiei ( cu zeama de lămâie), urmate de crema de roşcove. Amestecaţi bine, dar fără a strivi cubuleţele de banană.

Repartizaţi compoziţia în formele de muffins şi daţi la cuptor pentru aprox. 35 de minute (încercaţi cu o scobitoare pentru a vedea când sunt gata).

Notă: Sunt ideale în orice moment al zilei, dar mie îmi plac la ceaiul de la ora 5. Am folosit crema de roşcove pe care o prezint într-una din imagini (cumpărată de la raionul de produse Bio din Real). Dar puteţi foarte bine folosi mult-iubita Nutella, sau orice altă cremă de cacao şi alune. În loc de banane se pot adăuga bucăţele de măr, pară, fructe confiate, etc.



Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire