Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

marți, 3 mai 2011

DESERT RAPID CU PERE ŞI CIOCOLATĂ

Iată un desert care se face cât ai bate din palme şi care vă mai şi ajută să folosiţi ce aveţi prin cămară şi credeţi că nu ar mai fi de nici un folos:
 
Desert rapid cu pere şi ciocolată
 

Ingrediente:
pentru 4 porţii

2 pere coapte, fără coajă, fără cotoare, tăiate în cubuleţe mici
2 croissanţi simpli (dacă sunt din cei mari, sau 3 mai mici; daca sunt vechi de o zi, sunt chiar mai potriviţi), rupţi în bucăţele (dacă nu aveţi croissant, puteţi folosi brioşe mai vechi)
50 g ciocolată amăruie, mărunţită
2 linguri de fulgi de migdale, sau de migdale prăjite şi măcinate
2 ouă
1 cană de lapte
1/2 cană de smântână
seminţele unui baton de vanilie
4 linguri de zahăr tos fin
 
Metodă:

1. Se încinge cuptorul la 200C.

2. Se bat bine ouăle cu laptele, smântâna, zahărul şi seminţele de vanilie, până se topeşte tot zahărul.

3. În patru castronele rezistente la căldură (sau într-un vas mai mare, aşa cum am făcut eu şi cum se vede din imagini) se pun straturi alternative de bucăţele de croissant, cubuleţe de pară, bucăţele de ciocolată şi fulgi de migdale. Stratul de deasupra trebuie sa fie de croissant.

4. Se împarte apoi amestecul de ou făcut la început în mod egal între castronele (sau se toarnă treptat peste compoziţia din vas), dând timp croissantului să se îmbibe cu lichid. Se presară fulgi de migdale deasupra şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

5. Se scoate din cuptor, se lasă 10 minute să se răcorească, după care se savurează.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire