Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

joi, 24 februarie 2011

La Cartureşti e Târg de Mărţişor



Mie îmi place foarte mult Cărtureşti. Parcă intru într-o altfel de lume acolo. Parcă aş fi Alice in Ţara Minunilor. Chiar dacă nu am de gând să cumpăr ceva anume, intru măcar să miros la rând toate ceaiurile pe care le au (şi nu sunt puţine!) să mai răsfoiesc tacticos cărţile de pe raftul cu noutăţi, să mai ascult nişte muzică bună. În final, tot plec cu ceva în "trăistuţă", căci e imposibil să nu mă tenteze ceva, oricât de mic. De cele mai multe ori, nu rezist şi mă abat şi pe la ceainărie, ca să-mi ridic moralul cu un ceai parfumat. Acum Cărtureştiul organizează un Târg de Mărţişor în perioada 26 februarie - 01 martie 2011. Nu-l rataţi! Aştept să-mi povestiţi cum v-a plăcut, ce v-aţi achiziţionat, ce-aţi văzut voi şi poate mie mi-a scăpat. Mă duc şi eu mâine seară şi vă povestesc apoi.


P.S. Intraţi şi pe site-ul lor: http://www.carturesti.ro/. Au librărie on-line. E mai practic!

Etichete:

miercuri, 23 februarie 2011

SALATĂ DE CONOPIDĂ PROASPĂTĂ


ÎNTR-O ZI GEROASĂ DE FEBRUARIE

Dragii mei, nu-mi place că a venit iar iarna peste noi. Poate că unii dintre voi iubesc acest anotimp. Mie îmi place doar aşa cum este prezentat el în carţile cu poveşti despre Crăciun, în filmele despre aceeaşi sărbătoare, în ilustratele retro şi când sunt în căsuţă, unde e cald, şi privesc pe geam lumea zgribulită, care n-a avut încotro şi a trebuit să dea piept cu stihiile. Aşa prezentându-se situaţia, astăzi mi-am anulat orice alte evenimene din program, ca să nu trebuiască să scot prea mult nasul afară, şi am dat o fugă doar până la supermarket-ul din colţ, ca să mă aprovizionez cu multe fructe şi cu ingredientele pentru o delicioasă salată de conopidă, adaptată după Laura Calder. Poate părea ciudat să folosiţi conopidă crudă într-o salată, dar credeţi-mă pe cuvânt, va deveni unul dintre felurile voastre preferate de mâncare.

1.) Salată de conopidă proaspătă

Salată de conopidă proaspătă


Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane:

1 conopidă de mărime mijlocie
1 căţel de usturoi mărunţit
echivalentul a 2 mâini pline de roşii uscate în ulei
2 mâini pline de măsline negre
2 mâini pline de tarhon sau busuioc proaspăt, tocat
coaja unei lămâi
zeamă de lămâie, după gust
ulei de măsline extra virgin
sare şi piper, după gust
1 linguriţă boabe de coriandru zdrobite în mojar
1 ardei chili uscat, sfărâmat (sau 1 vârf de linguriţă pudră de chili)

Metodă:

Se rupe conopida în bucheţele mici, renunţând la cotor. Se feliază bucheţelele şi se pun într-un castron. Se adaugă usturoiul, roşiile, măslinele, plantele aromate şi coaja de lămâie. Se asezonează cu zeamă de lămâie, sare şi piper, coriandru, chili şi ulei. Se gustă şi se mai drege de gust, dacă e cazul.

Această salată poate constitui ea singură un fel de mâncare. Desigur că o puteţi mânca şi cu o specialitate de panificaţie alături, dar, dacă ţinem la silueta noastră, mai bine fără. Dacă, totuşi, nu rezistăm, vă dau un pont, pe care l-am "furat " şi eu de undeva. Este o idee atât de simplă de nu-ţi vine să crezi!

Cumpăraţi lipii libaneze. Despicaţi-le, apoi luaţi foaie cu foaie şi tăiaţi-o în pătrăţele de 2/2 cm sau în triunghiuri de mărime potrivită. Puneţi-le în tava de cuptor, stropiţi-le cu ulei de măsline şi cu sare de mare neiodată şi, dacă vreţi, cu plante aromate uscate (busuioc, oregano, măghiran). Puneţi tava în cuptorul încins în prealabil şi coaceţi lipioarele până devin aurii şi crocante. Sunt delicioase aşa, goale, la orice supă cremă sau în salate.




Etichete:

luni, 21 februarie 2011

Weekend cu George Michael

Da, inca imi place George Michael. Imi place de cand eram liceanca si mergeam la Casa cartii in fiecare sambata seara pentru a ne inghesuit in jurul unui televizor color cu diagonala minuscula si a viziona casete video cu ultima muzica de prin topurile straine. Ce mai vibram cand se auzea Careless Whispers! Nu cred ca era petrecere la care sa nu astept cu nerabdare aceasta piesa si sa sper ca nu se va mai termina niciodata, ca sa raman agatata de gatul iubitului de atunci pana la ziua. Da, da! George Michael nu cred ca s-a demodat vreodata si nici de acum incolo nu cred ca se va demoda. Cel putin nu pentru mine. Voi asculta mereu cu placere piesele lui.
La weekend am vazut un minunat concert ce a avut loc la Londra, la Earls Court, pe 24 si 25 august 2008, concert filmat pentru un 25 Live DVD intitulat "Live in London", scopul concertului fiind celebrarea a 25 de ani de cariera. Piese de neuitat, nemuritoare, au fost interpretate exemplar live, alaturi de un public (foarte numeros) entuziast. Grozav! Recomand.
Si mai recomand sa accesati aceste doua linkuri: mai intai o piesa absolut fantastica de pe albumul Patience: John and Elvis are Dead. De mare exceptie! Si piesa si videoclipul. Textul de asemenea. Al doilea, o aparitie surprinzatoarea intr-un concert Beyonce din 2010 cu piesa If I Were a Boy. Inregistrarea este a unui amator, dar este patrunsa de emotia spectatorului frumos surprins de ceva placut.

http://www.youtube.com/watch?v=c-GvAbPsarw

http://www.youtube.com/watch?v=NzE37KyMTqo&feature=related

Etichete: