Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

marți, 2 octombrie 2012


CINA DE LUNI

Aseară, după o luni ca toate zilele de luni şi după o oră de steb aerobic, am venit acasă plină de energie creativă şi iată ce mi-a dat prin cap să pregătesc pentru cină:

FAKE PIZZA

1 rulou de aluat foetaj din magazin
6 linguri de sos de roşii (de preferat preparat în casă*)
100g felii subţiri de prosciutto cotto
100g brânză cheddar, dată pe răzătoarea mare
1 ou, bătut
10 frunze proaspete de busuioc, tăiare julienne
1 linguriţă de oregano uscat

1. Încinge cuptorul la 200C. Despachetează ruloul de aluat şi aşază-l pe suprafaţa de lucru. Unge-l cu sosul de roşii, lăsând neacoperită o margine de 1cm. Aşază feliile de şuncă  deasupra, apoi presară cu brânza rasă şi cu fâşiuţele de busuioc.
2. Rulează cât poţi de strâns, pornind de pe lăţimea foii de aluat. Dă la rece pentru 10 minute.
3. Taie ruloul în 12 felii egale şi aşază-le ca în foto pe o tavă tapetată cu pergament. Unge fiecare melcişor cu ou bătut şi presară-l cu oregano uscat. Coace timp de 12-15 minute, până ce aluatul creşte şi devine auriu. Scoate din cuptor şi lasă 5-10 minute să se răcorească. Serveşte imediat, eventual cu o salată bună de roşii alături.

Iată etapele în imagini:










* Iată şi cum se prepară sosul de roşii:

1. Se spală 6 roşii. Pe fundul fiecăreia se face o crestătură în cruce. Se dau în clocot vreo 3l de apă. Se stinge focul şi se scufundă în apă roşiile. Se lasă 10 minute, după care se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare. Se lasă să se răcorească, apoi se curăţă de coajă, li se scot seminţele şi se pasează pulpa în robotul de bucătărie, sau se toacă mai grosier cu satârul.
2. Se încinge ulei de măsline într-o tigaie şi se adaugă 2 cătei de usturoi zdrobiţi. Se aromatizează uleiul, dar nu se lasă usturoiul să se rumenească. Se adaugă pulpa de roşii, sare, piper, oregano şi busuioc uscat şi 3 linguriţe de zahăr. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc mic, până scade lichidul şi sosul capătă consistenţa dorită. Dacă îl faci pentru paste, e bine să-l laşi mai lichid. Dacă e pentru pizza, e logic că-l vei face mai gros. Simplu au ba?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire