Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

vineri, 16 noiembrie 2012

MELANZANE ALLA PARMIGIANA

MELANZANE ALLA PARMIGIANA
 
Sau, mai pe româneşte, Vinete cu parmezan. Asta am pregătit acum câteva cine, aşa cum mă lăudam pe contul meu de facebook. Cum la ora asta nu am ceva mai bun de făcut decât să ascult muzică bună în căşti şi să scriu, m-am gândit că nu v-ar deranja dacă v-aş împărtăşi această reţetă, aşa cum o prepar eu şi cum place întregii familii.
 
MELANZANE ALLA PARMIGIANA
 
 
Se spală vinetele (eu am folosit 3 bucăţi pentru o tavă de 20x30cm), se curăţă "zebră" coaja, se taie rondele şi se pun într-o strecurătoare. Se presară cu sare şi se lasă la scurs (unii le lasă doar 10 minute, eu le-am lăsat vreo 3 ore). Apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie şi se prăjesc sau se frig pe grătar (eu am ales a doua variantă, folosindu-mă de un grătar electric).
 

 
Se prepară un sos se roşii, aşa cum povesteam în postarea CINA DE LUNI din 2 octombrie 2012.
 

 
 
Pe fundul unei tăvi termorezistente/nonaderente se stropeşte puţin ulei de măsline, apoi se întinde puţin sos de roşii...

 

 
după care se aşază straturi alternative de vinete, parmezan ras grosier şi sos de roşii.


 
Stratul de deasupra este de sos de roşii...
 

 
 
şi se finisează, dacă doriţi, cu câteva felii de mozzarella, presărate cu oregano şi busuioc uscat. Se coace totul în cuptorul încins la 220 - 240 C timp de 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos. Se serveşte după ce laşi 5 - 10 minute să se "odihnească". Merge de minune cu o salată de rucola cu vinegretă de ulei de măsline şi Aceto balsamico di Modena şi înnobilată cu fâşii de parmezan şi seminţe de pin. Desigur că nu greşeşti cu nimic daca asortezi un Pinot Grigio răcorior, la temperatura ideală de servire (10-12° C).V-am făcut poftă? Să aveţi un weekend minunat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire