Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

sâmbătă, 1 decembrie 2012

TARTĂ CU BRÂNZĂ ALBASTRĂ ŞI ŞUNCĂ


CINĂ SIMPLĂ, DAR DE MARE EFECT

De câte ori vei pregăti tarta a cărei reţetă o dau mai jos îţi vei impresiona mesenii, fie că va fi vorba doar despre membri familiei tale, obişnuiţi deja cu talentul tău gastronomic. Este o tartă care pare să ceară o grămadă de efort şi de eschibiţii din partea ta, aşa arată de sofisticat. Iar adevărul e că pregătirea ei nu-ţi va lua mai mult de 10 minute, iar coptul, vreo 30. Doar devorarea ei va dura mai puţin de atât. Căci va dispărea din farfurii cât ai clipi. Dacă îi alături şi o salată de rucola sau o salată verde, vei fi o adevărată vedetă, pe care toată lumea o va lăuda cu admiraţie (sau invidie!) în glas.
 
Aşadar:
 
TARTĂ CU BRÂNZĂ ALBASTRĂ ŞI ŞUNCĂ
 

Ingrediente:

6 foi mari de plăcintă
1 lingură ulei de măsline
100gr şuncă, tăiată bucăţele (eu am folosit şuncă de Parma de la Angst; absolut delicioasă!)
3 fire ceapă verde, tăiate tondele fine
2 ouă, bătute uşor
1 cutie Ricotta
2 mâini bune de rucola
50gr brânză cu mucegai albastru, sfărâmată în bucăţi mai mari
2 linguri seminţe de pin
 
Metodă:
 
1. Încinge cuptorul la 160C - cuptor cu gaz, sau 180C - cuptor electric. Unge fiecare foaie de plăcintă cu un pic de ulei şi aşază-le într-o formă de tort cu diametrul de 20cm şi fund detaşabil, suprapunându-le în unghiuri diferite, pentru a crea o margine interesantă.
2. Amestecă bine ricotta cu ouăle. Adaugă apoi pe rând şunca, ceapa şi rucola. Toarnă compoziţia peste foile de plăcintă. Presară totul cu fărâmele de brânză albastră şi cu seminţele de pin. Coace timp de 30 de minute. Lasă tarta să se răcească puţin înainte de servire.


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire