Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

sâmbătă, 15 decembrie 2012

ŞTRUDEL CU MORCOVI ŞI BRÂNZĂ DE CAPRĂ


INSPIRAŢIE ÎNTR-O ZI GEROASĂ DE IARNĂ

 
Datele problemei erau următoarele: ziua: sâmbătă geroasă de iarnă. Resturi de prin frigider ce puteau fi utilizate pentru masa de prânz (ca să nu mai trebuiască să muncesc!): supă cremă picantă de cartofi dulci, foi deplăcintă, o cutioară de brânză moale de capră cu ierburi, morcovi. Dulapul cu condimente: plin. Am scanat rapid in memoria personală reţetele cu morcovi pe care le ştiam şi ... BINGO! Ştrudel cu morcov şi brânză de capră. Zis şi făcut. Rapid, delicios, versatil. În plus, s-a şi potrivit de minune cu supa. Prânzul a fost salvat în mod onorabil, iar eu am avut timp să şi postez reţeta pentru voi.
 
ŞTRUDEL CU MORCOVI ŞI BRÂNZĂ DE CAPRĂ
 
 
 
Ingrediente:
 
pentru 6 - 8 felii
 
400gr foi de plăcintă (mie-mi plac la nebunie cele de la Bella)
125gr unt
5 morcovi mari
150gr brânză moale de capră, simplă sau cu ierburi (eu am folosit din cea de la RUPI, care se găseşte, mai nou si din fericire, în magazinele Carrefour)
60gr miez de fistic crud
1 linguriţă bobiţe de coriandru
1 linguriţă chimen (prăjit puţin fără ulei)
1/2 linguriţă schinduf
2 linguriţe susan alb
sare, după gust
 
Metodă:
 
1. Încinge cuptorul la 190C.
2. Toacă grosier miezul de fistic şi amestecă-l cu coriandrul şi chimenul,  râşnite în prealabil, cu schinduful, susanul şi sarea.
3. Curăţă morcovii şi dă-i pe răzătoarea mare. Topeşte într-o tigaie 25gr unt şi o lingură de ulei vegetal, apoi adaugă morcovul ras şi 1/2 cană de apă. Înăbuşă morcovii la foc moderat, amestecând din când în când, până se înmoaie (aprox. 10 min.). Lasă-i să se răcorească.
4. Între timp, topeşte restul de unt într-un vas. Pune o foaie de pergament pe suprafaţa de lucru, apoi ia pe rând câte o foaie de plăcintă, unge-o cu un strat fin de unt topit şi presar-o cu amestecul de fistic şi condimente. Aşază peste ea o altă foaie şi procedează ca mai înainte, până termini toate foile.
5. Aşază morcovul peste foile astfel pregătite,  la 2cm de una dintre laturile lungi ale dreptunghiului. Nivelează cu o lingură şi pune deasupra brânza.
6. Rulează foile ca pe o ţigară uriaşă, strânge bine capetele, unge ştrudelul cu restul de unt şi presara cu amestec de fistic cu condimente şi cu mult susan. Coace ştrudelul 30-40 de minute, până devine crocant şi rumen. Lasă-l să se răcorească puţin, apoi savurează-l.