Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

duminică, 12 mai 2013

ÎNGHEŢATĂ DE FISTIC ŞI LIMETĂ, DECORATĂ CU AUR COMESTIBIL

ÎNGHEŢATĂ DE LUX

Vă promiteam acum aproximativ o săptămână reţeta unui desert special, pe care eu îl pregătisem în a doua zi de Paşte pentru minunaţii mei prieteni. Iată-mă acum, plină de entuziasm şi de inspiraţie creativă, postând pentru toată lumea reţeta cu pricina. Am considerat-o "de lux", deoarece în original şi pe masa mea de Paşte acest desert a fost decorat cu foiţă fină de aur comestibil (comandat de mine de pe http://www.shopmania.ro/produse-alimentare/p-aur-comestibil-22-karate-80-x-80-mm-25-foite-goldgourmet-germania-32030747). Dar vă voi da o variantă înlocuitoare, mai ieftină, care nu va ştirbi cu nimic spectaculozitatea şi gustul. Aşadar, baftă şi spor!

ÎNGHEŢATĂ DE FISTIC ŞI LIMETĂ
 
 


Ingrediente:
pentru 4 porţii

100 gr miez de fistic crud, nesărat
3 gălbenuşuri
80 gr zahăr tos fin
1 linguriţă coajă rasă de limetă
80 ml zeamă de limetă
300 ml frişcă lichidă
4 foiţe de aur comestibil (opţional)

Metodă:

1. Mărunţeşte fin aprox. 70 gr miez de fistic.
2. Freacă bine gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie, până se topeşte perfect zahărul şi obţii o cremă foarte fină. Ia de pe baia de aburi şi continuă să baţi amestecul până de răcoreşte. Adaugă fisticul măcinat, coaja şi zeama de limetă.
3. Bate frişca până la o consistenţă medie şi încorporeaz-o şi pe ea în amestecul de fistic.
4. Toarnă compoziţia în 4 forme de aprox 125 ml. fiecare şi lasă la congelat cel puţin 4 ore.
5. Scoate îngheţata din frigider cu aprox. 10 minute înainte de servire.
6. Macină grosier restul de miez de fistic. Răstoarnă fiecare îngheţată pe o farfurioară de desert, apoi decoreaz-o cu câte o foiţă de aur (cu ajutorul unei pensule şi cu foarte, foarte mare răbdare şi calm! Foiţele sunt extrem de fine şi de greu de manevrat.) şi cu fisticul măcinat grosier.

Variantă: Dacă nu ai foiţă de aur, nu-i bai! Poţi prepara un sos de mango. Amestecă miezul unui mango mare şi foarte copt cu 2 linguri e zeamă de lămâie şi cu 1 lingură de zahăr fin. Pasează foarte fin. Gata!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire