Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

luni, 7 octombrie 2013

CUPCAKE-URI VESELE


ROZ

Era cât pe ce să mă păcălească toamna şi să mă facă să cred că va rămâne ploioasă, vântoasă şi friguroasă, adică aşa cum începuse. Ne-a dat însă cu tifla şi ne-a arătat ce poate: soare, culori încântătoare, o lumină unică şi temperaturi prietenoase. Iar pentru mine, în tot acest peisaj se mai potrivea un pic de roz, pe care mi l-am oferit singură prin nişte cupcake-uri pufoase, parfumate şi optimist glazurate. Reţeta este inspirată de Nigella Lawson, mai precis de cartea ei NIGELLA BITES, pe care ma tradus-o de curând.
 
CUPCAKE-URI VESELE
 
Cupcake-uri vesele

 
Ingrediente:
 
pentru 12 bucăţi
 
pentru cupcake-uri:
125g făină albă
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă amoniu pentru prăjituri
125g unt nesărat foarte moale
125 g zahăr tos fin
2 ouă
1-2 linguri esenţă de vanilie
câteva linguri de lapte integral
pentru glazură:
aprox. 250g zahăr pudră, cernut
colorant alimentar pastă (sau pudră)
1 tavă pentru 12 muffin-uri mari,  cu coşuleţe de hârtie potrivite
Metodă:
1. Încingeţi cuptorul la 200°C/treapta 6 gaz.
2. Puneţi toate ingredientele pentru cupcake-uri, cu excepţia laptelui, în vasul unui robot de bucătărie şi amestecaţi la viteză mare. Turnaţi apoi laptele şi amestecaţi din nou, până obţineţi un aluat omogen. Distribuiţi compoziţia în formele de muffin-uri pregătite.
3. Coaceţi cupcake-urile aproximativ 15-20 de minute, apoi lăsaţi-le să se răcească pe un grătar de sârmă.
4. Pentru a glazura amestecaţi zahărul pudră cu o lingură sau două de apă caldă, până obţineţi o pastă omogenă, tartinabilă. Adăugaţi apa lent, treptat; nu vreţi o glazură apoasă, ci una de consistenţa unei smântâni mai groase, totuşi fluide. Cel mai mititel bobuleţ de colorant alimentar – în acest caz, cum am mai spus, roz – va fi suficient pentru a da o culoare ameţitor de intensă glazurii. Puteţi oricând să mai adăugaţi colorant dacă doriţi, însă, din nou, este mai important să fiţi atenţi decât să cerneţi din nou zahăr. Iar dacă aţi reuşit să picuraţi prea mult colorant şi aţi obţinut o glazură neobişnuit de închisă la culoare, atunci nu trebuie decât să mai faceţi nişte glazură albă şi s-o adăugaţi peste cea colorată deja, pentru a ajunge la nuanţa dorită.
5. Nivelaţi suprafaţa prăjiturelelor, dacă este nevoie, cu un cuţit ascuţit, apoi turnaţi glazură cu o lingură deasupra fiecărei prăjiturele, până sunt acoperite cu un strat gros şi uniform. Lăsaţi-le câteva minute pentru a se întări glazura , apoi decoraţi după după cum vă dictează imaginaţia.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire