Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

luni, 17 martie 2014

CHOCO MALHEUR CU UNT DE ARAHIDE


CHOCO MALHEUR CU UNT DE ARAHIDE


De fapt, "malheur" nu este un cuvânt prea optimist, el însemnând, ştie orice francofil, "nenorocire". În ce priveşte strict acest desert, nenorocirea ar fi, pe de o parte, că este mult, mult prea gustos ca să te poţi rezuma la o singură porţie, iar pe de altă parte, este o adevărată nenorocire când porţia primită se termină. Bine, mai e şi nenorocirea caloriilor, dar cine se mai gândeşte la asta când gustă prima dată din această combinaţie irezistibilă de ciocolată şi unt de arahide? Concret, este un desert extrem de uşor de realizat, cu puţine ingrediente, al cărui secret constă în timpul de coacere, care trebuie respectat cu sfinţenie pentru a obţine efectul de lavă curgătoare atunci când despicăm stratul de aluat de la suprafaţă. Şi nu, nu este un desert de post. Succes!
 
 
CHOCO MALHEUR CU UNT DE ARAHIDE
 
 
 
 
 
 
Ingrediente
pentru 6 porţii
 
100g unt, plus încă puţin pentru uns
60g zahăr tos fin
150g ciocolată amăruie
2 ouă plus 1 gălbenuş
30g făină
6 linguri unt de arahide
2 linguri cacao, pentru pudrarea formelor
6 forme termorezistente (capacitate cca. 150ml fiecare)
 
Metodă:
 
1 Încingeţi cuptorul la 175C - aer cald sau 150C - gaz. Topiţi puţin unt şi ungeţi formele, apoi daţi-le la frigider.
 
2 Între timp, tăiaţi ciocolata şi puneţi-o cu 100g unt într-o crăticioară. Topiţi totul pe foc mic, amestecând pentru a obţine o compoziţie fină şi omogenă. Lăsaţi la răcit cca. 5 minute, timp în care scoateţi formele din frigider şi ungeţi-le cu un al doilea strat de unt topit, apoi pudraţi-le cu cacao. Daţi-le din nou la rece.
 
3. Bateţi ouăle, gălbenuşul şi 60g zahăr cca. 5 minute cu mixerul electric de mână. Când aţi obţinut o cremă spumoasă de un galben pal, adăugaţi mai întâi făina cernută în ploaie şi amestecaţi, apoi adăugaţi treptat şi ciocolata topită cu unt, amestecând continuu, până se omogenizează.
 
4. Scoateţi formele din frigider si turnaţi în fiecare un strat de compoziţie (în total cam jumătate din toată cantitatea de amestec). Puneţi deasupra câte o lingură de unt de arahide în fiecare formă şi acoperiţi cu restul de compoziţie de ciocolată. Coaceţi cca. 12 minute.
 
5 Scoateţi prăjiturelele din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească vreo 3 minute în forme. Dezlipiţi prăjiturelele de pereţii formelor cu ajutorul unui cuţit cu vârf rotund, apoi răsturnaţi-le pe farfuriile de servire. Pudraţi-le cu zahăr pudră, dacă doriţi.
 
 




 
 
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire