Siminichia - Găteşte din plăcere!

Un blog culinar cu reţete cu care oricine va putea impresiona.

vineri, 5 septembrie 2014

CLĂTITE AMERICANE CU AFINE

 
 
CLĂTITE AMERICANE CU AFINE
 
 
Cu acest gând m-am trezit în dimineaţa asta. Şi cum aveam nişte minunate afine de cultură în frigider, am trecut la treabă. Totul a durat în jur de 30 de minute, apoi m-am bucurat de un mic dejun pe cinste. Nu am avut sirop de arţar să torn peste clătite, ca să fie cu adevărat americane, dar şi siropul unei dulceţi de căpşuni făcute de mine la începutul verii şi-a făcut pe deplin treaba. Poate chiar mai bine decât siropul de arţar, după gustul meu.
 
Afinele, sălbatice sau de cultură, sunt, ştie deja oricine, un adevărat aliment-medicament. În aceste clătite se folosesc afine de cultură, coapte, dar ferme. Recomandarea mea: folosiţi afine româneşti de cultură, nu din cele de import, care, pentru a "supravieţui" transportului, sunt tratate, şi radiate, şi modificate, de nici nu vreţi să ştiţi. Dacă nu găsiţi afine româneşti, mai bine faceţi clătite simple şi consumaţi-le cu fructe proaspete de sezon şi iaurt natural, îndulcit cu puţină miere polifloră şi parfumat cu vanilie sau cu scorţişoară.
 
CLĂTITE AMERICANE CU AFINE
 
Clătite americane cu afine
 
 
Ingrediente:
 
pentru 10 bucăţi
 
200g făină albă
1 plicuţeţ praf de copt
1 pliculeţ zahăr vanilat
un praf de sare
300ml lapte integral
3 linguri cu vârf zahăr brun fin
1 ou
o nucă de unt (aprox. 15g), plus încă puţin pentru prăjit
150g afine de cultură
 
1. Topeşte untul şi lasă-l să se răcorească.
2. Amestecă într-un castron toate ingredientele uscate.
3. Amestecă într-un alt castron laptele cu oul şi cu zahărul, până se dizolvă complet zahărul.
4. Fă o adâncitură în mijlocul ingredientelor uscate şi adaugă, amestecând continuu, ingredientele umede. La final, încorporează untul topit şi omogenizează.
5 Încinge untul pentru prăjit (sau ulei nearomat, cum ar fi cel de floarea soarelui sau din seminţe de struguri) într-o tigaie nonaderentă şi prăjeşte pe rând clătitele la foc mediu, cam câte trei odată, 3 minute pe o parte, până apar mici bulbuci la suprafaţă. Întoarce-le şi prăjeşte-le 2-3 minute şi pe cealaltă parte, până devin aurii. Scoate-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie şi acoperă-le cu alte prosoape de hârtie pentru a le menţine calde, cât timp le prăjeşti şi pe celelalte. Serveşte-le cum îţi face mai multă plăcere. Eu am dat mai sus câteva sugestii.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire